• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ангеліна Зубач - дипломантка всеукраїнського конкурсу "У пошуках літературних талантів"

Ангеліна Зубач - дипломантка всеукраїнського конкурсу "У пошуках літературних талантів"

2018-11-17

/Files/images/46488456_1075823095924430_4502370450680053760_n.jpg Ангеліна Зубач з Наталією Куліш

/Files/images/Ангеліна серед переможців.jpg15 листопада 2018 року у Будинку письменника в Києві (вул. Банкова, 2) відбувся фінал всеукраїнського дитячого конкурсу «У пошуках літературних талантів». Серед 16 переможців у номінаціях проза та поезія — і вихованка гуртка «Журналістика» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, шацька гімназистка, Ангеліна Зубач. Разом з керівником Ніною Корець вона побувала на церемонії нагородження.

Оцінювали твори молодих талантів В’ячеслав Медвідь – письменник, лауреат Національної премії України імені Т.Г. Шевченка, голова журі, Галина Пагутяк – письменниця, лауреат Національної премії /Files/images/P_20181115_145028.jpgЗ Миколою ХомичемУкраїни імені Т.Г. Шевченка, Станіслав Бондаренко – письменник, Юрій Ковальський – письменник, головний редактор журналу «Радуга», Вано Крюгер – письменник, Володимир Каденко – письменник, Микола Хомич – письменник, меценат, Заза Пауалішвілі – письменник. Учасників було чимало — 528 дітей від 8 до 18 років. Їх географія різноманітна: найактивніші — львів’яни, кияни, харків’яни, житомиряни, волиняни, а також діти з Херсонщини, Запоріжжя, Чернігівщини, Кіровоградщини та Закарпаття.

Вели церемонію нагородження голова Київської спілки письменників України Володимир Даниленко та Марина Варич, письменниця. Також були запрошені до слова Наталія Куліш, письменниця, відповідальний секретар конкурсу та письменники Микола Хомич, Вано Крюгер, Станіслав Бондаренкор. Останній додатково подарував авторський календар та книги.

/Files/images/з Вано Крюгером .jpgЗ Вано КрюгеромРезультатів конкурсу діти чекали з величезним хвилюванням. Ангеліна стала дипломанткою в номінації поезія. Окрім грамоти, отримала грошову винагороду — 1000 гривень та підбірку книжок видавництва «Друге дихання».
Це третій рік конкурсу. Два роки поспіль фінал «Лескара» відбувався на Житомирщині, у Новограді-Волинському, на подвір’ї гімназії №1 ім. Лесі Українки, де минули роки дитинства письменниці.
Конкурс започаткували Київська організація НСПУ та Благодійний фонд сім’ї Хомичів-Джукашвілі, коштом останніх і відбувалося фінансування проекту та було встановлено у дворі гімназії №1 пам’ятник Лесі Українці, де 2015 і 2016 рр. щоразу 16 переможців «Лескара» отримували свої нагороди.
Цьогоріч меценат конкурсу змінився, тому нагородження відбулося у Будинку письменника, де багато років функціонує Національна спілка письменників України. Будівля включена в туристичну стежку Києва і стала цікавою для огляду юним письменникам, які, можливо, згодом переступлять поріг НСПУ в якості повноправних членів письменницької організації.


Про переможців «Лескар-2018»

Номінація поезія:
1 місце — Любомира Мельникова (Харкова)
2 місце — Андріанна-Марія Кісь (Львова)
3 місце — Олександра Рогальчук (с. Оране на Київщині)

Дипломанти

Микита Рижих (Нової Каховка)
Дарина Полюхович (смт Лугини на Житомирщині)
Лейла Бугрова (с. Кушугум на Запоріжжі) Ангеліна Зубач (смт Шацьк на Волині) Максим Смовський (м. Остер)

Номінація проза:
1 місце — Інна Сергієнко (смт Нова Прага на Кіровоградщині)

2 місце — Софія Шайда (Львів)
3 місце — Марія Диба (м. Горішні Плавні на Полтавщині)
Дипломанти
Ангеліна Бугайова (смт Нова Прага) Катерина Баландіна ( смт Білозерка на Херсонщині)
Поліна Шиян (м. Остер) Семен Кудрявцев (Ужгород)
Анна Варакута (м. Кропивницький)

Дирекція БДЮТ висловлює вдячність Шацькій селищній раді в особі в. о. голови Людмили Цевух за сприяння розвитку молодих талантів і надану можливість відвідати церемонію нагородження.






Кiлькiсть переглядiв: 445