• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ювілейне свято БДЮТ #ТВОРЧІСТЬ#МАГІЯ#ТАЛАНТ

Ювілейне свято БДЮТ #ТВОРЧІСТЬ#МАГІЯ#ТАЛАНТ

2018-12-20

/Files/images/2_shatskii-bdiut-2.jpg

/Files/images/7_shatskii-bdiut-7.jpgУ Шацьку осередок дитячої творчості та таланту святковим концертом відзначив своє 25-річчя з дня створення.

У Шацький /Files/images/8_shatskii-bdiut-8.jpgлісовий коледж, де відбувалося святкування, прийшли привітати з ювілеєм керівників гуртків та їхніх талановитих вихованців Людмила Єрофєєва, начальниця відділу освіти, молоді та спорту Шацької РДА (котра також була першою директоркою Шацького БДЮТ), Анатолій Павлей, начальник гуманітарного відділу Шацької селищної ради, Ірина Хвисючик, радниця голови Шацької районної ради, Катерина Редько, голова районної профспілки працівників освіти.

/Files/images/9_shatskii-bdiut-9.jpg

«За чверть століття у галактиці творчості під назвою Шацький будинок дитячої та юнацької творчості засяяло бизько 10 тисяч зірочок, кожна з яких неповторна, унікальна. Наш чарівний дім подарував вихованцям не тільки незабутні враження, приємні емоції, а й почуття гідності та самоповаги. Можливо, не всі з них стали дуже відомими, але немає сумніву в тому, що вихованці Будинку творчості зросли добрими, духовно багатими людьми, які понесли у світ посіяні в їх душі зерна любові до всього прекрасного, дивовижного, змогли реалізувати себе, опанувавши прекрасні професії», - відзначила у вітальному слові до своїх колег, вихованців та гостей свята теперішня директорка установи Ніна Корець.


Щиро вітала з молодим ювілеєм своїх колег Людмила Єрофєєва, пригадавши не тільки період заснування установи, а й поділилась враженнями про перші роки роботи. Головна освітянка району відзначила, що в цьому мистецькому закладі завжди панувала особлива товариська атмосфера, а творчі здобутки її вихованців щороку відзначають не лише в районі, а й на обласному та навіть всеукраїнському рівнях. Долучився до вітань Анатолій Павлей, котрий після свого виступу вручив почесні грамоти Волинської ОДА директорці закладу Ніні Корець, керівникам гуртків Ірині Вензловській, Наталії Німець та Олені Козак.


«Я сама ровесниця Будинку школяра, і також є його колишньою вихованкою. Чого ми тільки тут не робили: співали, танцювали, малювали, ліпили, писали, клеїли і різали… Тому і спогади про час, проведений у стінах закладу, будуть найяскравішими спогадами дитинства», - розповіла у вітальному слові Ірина Хвисючик. Вона також передала вітання від голови районної ради та депутатського корпусу, та оголосила подяку Шацької районної ради колективу Шацького БДЮТ.

В свою чергу Ніна Корець подякувала усьому творчому колективу за роботу, її колишнім і теперішнім керівникам гуртків, без котрих розвиток дитячих талантів був би неповним та вручила їм грамоти Шацького БДЮТ.

А на сцені у проміжках між вітаннями гостей ведучі свята – Фея та Чарівниця, роль яких виконали вихованки Ліза Левак та Вікторія Штандер, представляли учасників різножанрової концертної програми, котрі на повну потужність продемонстрували свою творчість і неабиякі таланти!

Пісенні вітання звучали від дзвінкоголосих вокалісток і вже справжніх юних зірок районної сцени Світлани Чернякової, Соломії Сахарук та Марії Мегель. Додали святкової нотки заходу пісні у виконанні ансамблю «Тоніка», вокальної групи Шацького БДЮТ, групи «Бемолька», вихованців Шацької школи-гімназії та наймолодших учасників - дошкільного навчального закладу №2 смт Шацьк.

Яскравою хореографічною композицією «Ми – українці, єдина сім’я» відкрили святкування учасники танцювального гуртка, вразило танго у виконанні казкових героїв Бетмена та Ляльки, повеселила глядачів хореографічна композиція «Кам’яний вік» та танець загадкових інопланетян. Під великим враженням були глядачі і від театральної постановки з п’єси Тарана «Червоні троянди» про початок війни 1941 року, яку відтворив на сцені драматичний колектив «Доміно» (керівниця Зоя Лукащик).Свої творчі доробки показали на сцені юні поетки «Студії творчості» Ангеліна Зубач та Віка Штандер. Захоплювалися глядачі й виставкою демонстрацією творчих робіт обдарованих гуртківців-художників.

А на завершення заходу життєствердною ноткою прозвучала пісня «Країна дитинства».

/Files/images/2_shatskii-bdiut-2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 468