Нові літературні здобутки

2019-06-05

/Files/images/P_20190513_165849.jpg

/Files/images/P_20190528_110558(1).jpg В обласному заочному конкурсі «Юні літератори Волині», результати якого були підведені недавно, лауреаткою стала Наталія Цюпящук, вихованка гуртка «Студія творчості» Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Ніна Корець). Дівчина навчається в Шацькій школі-гімназії, пише прозу та поезію. Її класичні вірші та верлібри «Заспівали ангели» були відібрані саме для цього конкурсу.
Наталія має вагомі результати й у всеукраїнському конкурсі. Нещодавно вона здобула ІІІ місце у шостому відкритому дитячому літературному конкурсі фантастики і фентезі «ФантФест» за твір «Таємниче Ярикове літо». До речі, події, описані в оповіданні, відбуваються на нашому мальовничому озері Світязь. В творі також мимохіть згадується й село Положеве, в якому проживає дівчина.
Уривок з роману «Інсомнія на лавандовий місяць» під назвою «Між овном і водолієм» Ангеліни Зубач також також отримав високу оцінку в цьму ж конкурсі : дівчина стала дипломанткою, отримавши відзнаку «Літературні традиції». Твір про тотемних духів і хранителів тримає читача в напрузі. Дівчина, яка є вихованкою БДЮТ й ученицею Шацької гімназійної школи, минулоріч здобула ІІ мсце в конкурсі.
Шацький БДЮТ традиційно долучається до «ФантФесту», незмінним головою журі якого є титулована «Золота письменниця України» Дара Корній. А готувала вихованок позашкільного закладу керівник Ніна Корець, яка разом з дипломами вручила дітям невеличкі подарунки.

Кiлькiсть переглядiв: 217