З турботою про птахів

2023-05-15

/Files/images/distantsyne_navchannya/photo_2023-05-19_15-20-39.jpg

У травні підведено підсумки обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Годівничка», спрямованого на ціннісне ставлення до біорізноманіття, проведення просвітницької роботи і практичних дій з охорони та збереження орнітофауни. В ньому взяли участь природолюби з 8 територіальних громад (в тому числі Шацької) та Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Вихованці Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості, які разом з керівниками гуртків долучились до конкурсу, спостерігали за птахами. А ще під час мандрівок у природу гуртківці більше дізнавалися про життя птахів узимку й навесні, розвісили годівнички, дуплянки у лісосмугах, біля власних осель, на дачних ділянках та провели моніторинг чисельності птахів своєї місцевості.

Конкурсні матеріали вирізнялись новизною, цікавими задумами та оригінальністю виготовлення. За підсумками конкурсу маємо переможців, які відзначені грамотами Волинського обласного еколого-натуралістичного центру. Так, у номінації «Кращий малюнок, фоторобота, поробка, агітаційна листівка» –3 грамоти:

– І місце здобула Валерія Мальцева, вихованка гуртка «Світ навколо тебе» (керівник Світлана Скірак), світязька ліцеїстка;

ІІІ місце Дарина Сорочук, вихованка гуртка «Природа і фантазія» (керівник Надія Кужель), шацька ліцеїстка;

ІІІ місце Олег Диман, вихованець гуртка «Світ навколо тебе» (керівник Світлана Скірак).

В номінації «Кращий вірш, оповідання про птахів» отримали 2 грамоти:

ІІІ місце здобув Данило Пилиповець, вихованець гуртка «Світ навколо тебе» (керівник Світлана Скірак), світязький ліцеїст;

ІІІ місце у Стефанії Рубахи, вихованки гуртка «Спортивний туризм» (керівник Наталія Німець), пульмівської ліцеїстки.

Керівник гуртків Наталія Німець теж стала переможцем у номінації «Краща розробка заняття про птахів».

Хочеться вкотре нагадати, що птахи потребують нашого захисту. 13 травня відзначався Всесвітній день птахів, що мігрують. Офіційно його було проголошено в 2006 році, відтоді він став щорічною кампанією з підвищення обізнаності щодо охорони перелітних птахів та середовища їх проживання.

Вітаємо наших юних натуралістів! Бережімо і плекаймо природу – й вона віддячить нам взаємністю!

/Files/images/distantsyne_navchannya/IMG_20230313_124524.jpg

/Files/images/distantsyne_navchannya/IMG_20230313_124613.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 41